Tanja Jadnanansing naar Albeda College

PvdA-Kamerlid Tanja Jadnanansing wordt per 1 oktober 2016 programmamanager Strategie en Externe betrekkingen bij het Albeda College. De Rotterdamse mbo-school verwacht dat Jadnanasing een bijdrage gaat leveren aan de versterking van het onderwijs.

Al eerder had Jadnanansing, bekend van haar wekelijkse pizzasessies met mbo-leerlingen, aangegeven een baan op een mbo-school te ambiëren. Jadnanansing, van huis uit jurist, was lid van de Tweede Kamer sinds 2010. Bij de verkiezingen van 2012 stond zij op de vierde plaats op de kandidatenlijst van de PvdA. Eerder werkte zij onder andere in de juridische hulpverlening, het jongerenwerk en bij het NOS Journaal.

Stageplekken
Als woordvoerder mbo maakte Jadnanansing zich de laatste jaren vooral druk over het gebrek aan stageplekken voor mbo-leerlingen. Ook de hoge schoolkosten die mbo-leerlingen soms moeten betalen waren haar een doorn in het oog. Bij minister Bussemaker, haar partijgenote, ving ze soms echter bot. Nu kan ze bij een grote mbo-school zelf proberen zaken ten goede te keren.

Enthousiasme
Het Albeda College is blij met de komst van Tanja Jadnanansing. Ron Kooren, voorzitter college van bestuur: ‘We hebben als Albeda heel veel in huis. We moeten met en via onze nieuwe strategie dit nog beter en breder voor het voetlicht brengen. Tanja beschikt over de kwaliteiten om dat te bereiken. Haar kennis van de politiek, de studenten, haar strategisch inzicht, enthousiasme, communicatieve vaardigheden en gedrevenheid zijn de eigenschappen om dit te kunnen realiseren. Wij zijn heel blij dat zij het Albeda komt versterken!’