Platform rekendocenten: laat rekentoets snel meetellen

Rekendocenten in het mbo willen dat de rekentoets zo snel mogelijk gaat meetellen voor het diploma. Meer dan duizend docenten ondertekenden een petitie.

De rekendocenten boden de petitie, voorzien van meer dan 1.000 handtekeningen, op dinsdag aan de Vaste Kamercommissie voor Onderwijs aan. De belangrijkste wens: laat de rekentoets zo snel mogelijk meetellen voor het diploma. Op de bijgaande foto zien we: Kooske Franken (Albeda College Rotterdam), Kees Corbet (ROC Mondriaan Den Haag), Anke Blaquire (ROC van Amsterdam), Giel Hanraets (ROC Midden Nederland Utrecht) en Teun Hommersom (Hoornbeeck College Amersfoort).

Beroepsgericht
Op dezelfde dag presenteerden de vier fracties die een coalitie gaan vormen het Regeerakkoord ‘Vertrouwen in de toekomst’. Met daarin het voornemen om in het voortgezet onderwijs een alternatief voor de huidige rekentoets te bedenken en, als het alternatief er is, om het rekenonderwijs in het mbo beroepsgericht te maken. De onzekerheid over rekenen in het mbo blijft voorlopig bestaan. De rekentoets telt in ieder geval nog niet mee voor het diploma. Dit tot grote onvrede van de rekendocenten in het mbo. Het Platform Rekendocenten van de BVMBO schreef de petitie en wist hiervoor meer dan duizend handtekeningen te verzamelen.

Kooske Franken, voorzitter van het Platform Rekendocenten en een van de initiatiefnemers, gaf gisteren een interview over de beweegredenen om een petitie te starten.

Lees ook: Rekendocenten mbo eisen duidelijkheid Tweede Kamer