Petitie tegen versneld examineren keuzedelen

De beroepsvereniging van mbo-opleiders start een petitie tegen het versneld invoeren van de examinering van keuzedelen. Een meerderheid van de Tweede Kamer wil zo’n versnelde examinering.

De onrust in de mbo-wereld over de versnelde invoering van de examenplicht van keuzedelen neemt toe. Al eerder spraken docenten, scholen en bedrijfsleven zich uit tegen deze versnelde examinering. In vervolg op de brief die de Beroepsvereniging voor Opleiders in het mbo vorige week stuurde naar de Tweede Kamer met het dringende verzoek om de zak/slaagregeling keuzedelen in het mbo niet versneld in te voeren, is de BVMBO nu een petitie gestart.

Petitie
‘We constateren dat een verantwoorde invoering van de keuzedelen gevaar loopt omdat de Tweede Kamer overweegt vervroegd de slaag-/zakregeling in te voeren voor studenten die na 1 augustus 2018 afstuderen. Een dergelijke verandering zet een zorgvuldige implementatie van de keuzedelen onder grote druk’, aldus Marjolein Held, voorzitter van de BVMBO. De Beroepsvereniging voor Opleiders in het mbo heeft daarom een petitie voorbereid. De opleiders die werkzaam zijn in het mbo kunnen via deze petitie aan de Tweede Kamer laten weten dat een versnelde invoering van de slaag/zakregeling het onderwijs niet ten goede komt.

Meer weten over de petitie? Ga dan naar de website van de BVMBO.