Regionale kansen op werk per opleiding in beeld

Techniek040018

Dankzij een nieuwe website kunnen aanstaande mbo-studenten precies zien hoe groot hun kans op werk is na een voltooide opleiding.

Op www.kansopwerk.nl kunnen mbo-studenten zien welk arbeidsmarktperspectief zij hebben als zij hun opleiding voltooid hebben. De website, een initiatief van SBB, brengt de kansen in beeld voor zo’n 500 opleidingen en op meerdere niveaus. De cijfers worden gepresenteerd per regio, omdat er grote verschillen binnen Nederland zijn. Er wordt gebruikgemaakt van de indeling in 35 arbeidsmarktregio’s die ook het UWV gebruikt.

Techniek
Het gaat bij de kans op werk om een pas gediplomeerde schoolverlater binnen een jaar na afstuderen. Zo wordt bijvoorbeeld inzichtelijk dat bepaalde opleidingen in de techniek een heel goed perspectief hebben. De kans op werk wordt bepaald door het aantal vacatures voor een beroep in het verlengde van de opleiding dat geschikt is voor recent gediplomeerden en voor minimaal 12 uur per week.

Studiebijsluiter
Voor ‘kans op werk’ worden dezelfde data gebruikt die scholen hanteren bij ‘Studie in Cijfers’. Deze ‘studiebijsluiter’, ook een initiatief van SBB, wordt door steeds meer mbo-scholen gehanteerd. Ook de Keuzegids mbo biedt aankomende studenten informatie over hun toekomstige kansen op de arbeidsmarkt.

Geplaatst op 9 februari 2016 terug naar vorige pagina

mbo-today-BVMBO

 

 

Dossiers

Op de dossierpagina's volgen wij actuele thema's, zoals Keuzedelen of Leven lang ontwikkelen

 

Elke week het laatste nieuws

Elke week het belangrijkste mbo-nieuws in uw mailbox? Klik hiernaast: Nieuwsbrief

 

Vragenservice

Een vraag naar aanleiding van een artikel? Klik hier.

 

Terugblik Skills The Finals 2019

 

Special internationalisering