Robbert Dijkgraaf op bezoek bij Albeda College

In hoog tempo brengt Robbert Dijkgraaf, de nieuwe minister van Onderwijs, werkbezoeken aan mbo-scholen. Na eerdere bezoeken aan ROC Tilburg en mboRijnland was maandag 7 februari het Albeda College (Rotterdam) aan de beurt.

Dijkgraaf begon zijn werkbezoek bij de Maassilo in Rotterdam-Zuid. Hier start binnenkort de Talenthub op Zuid. Jongeren die dreigen uit te vallen worden dan onder intensieve begeleiding klaargestoomd voor een baan in gewilde sectoren als de bouw, de horeca en de zorg. De minister ging in gesprek met jongeren over hun persoonlijke ervaringen. Op 29 maart opent de Talenthub zijn deuren.

Excellentie

Vervolgens maakte Dijkgraaf kennis met studenten die deelnemen aan het excellentieprogramma Albeda NEXT. Binnen dit programma ondernemen studenten extracurriculaire activiteiten, met een sterke link met loopbaan en burgerschap. De minister ging in gesprek over het belang van 21e-eeuwse vaardigheden en de meerwaarde van een programma als Albeda NEXT.

Wennen

Het werkbezoek werd vervolgd met een bezoek aan het Albeda Zorgcollege. Speciale aandacht ging uit naar de innovatieruimte. Hier kon de minister kennismaken met zorgrobot Zora, de robothandschoen voor patiënten met reuma en een eetrobot voor de thuiszorg. Tot slot volgde er nog een videogesprek met student Ishwar (16). Via de praktijkroute Dienstverlening werkt hij bij thuiszorginstelling Humanitas. ‘Het is soms best even wennen voor een jongen van 16 jaar’, aldus Ishwar. Maar minister Dijkgraaf stelde hem gerust: ook zijn nieuwe baan is soms nog best wel wennen.

Bekijk hier een uitgebreid verslag van het werkbezoek

Lees ook: Minister Dijkgraaf heeft grote ambities met het mbo

Foto: Albeda College