ROC West Brabant heet voortaan Curio

Het ROC West Brabant heeft vanaf dit jaar een nieuwe naam: Curio. De onderwijsinstelling wil de samenwerking tussen vmbo en mbo flink versterken.

De naam Curio is afgeleid van het Latijnse woord voor nieuwsgierigheid: curiositas. Volgens Rob Neutelings, bestuursvoorzitter van Curio, staat nieuwsgierigheid voor wat de diverse scholen verbindt: nieuwsgierigheid als basis voor de groei van leerlingen en studenten. In dagblad De Stem zegt hij: ‘Nieuwsgierigheid naar mensen, naar maatschappelijke ontwikkelingen, dat is een enorme drive om nieuwe dingen te leren. Curio kan ik in twee zinnen uitleggen. Dat was de belangrijkste overweging bij de keuze voor een nieuwe naam.’

Vmbo

Het voormalige ROC West Brabant biedt niet alleen onderwijs aan in negen mbo-colleges, maar heeft ook acht vmbo-scholen. De scholen bevinden zich allemaal in de regio West-Brabant, in en rond de steden Breda, Roosendaal, Bergen op Zoom en Oosterhout. Kleinschaligheid blijft binnen Curio belangrijk. Het onderwijs blijft op diverse locaties aangeboden worden, die allemaal de naam ‘Curio’ gaan voeren.

Vlechten

Het is de ambitie van Curio om de banden tussen vmbo en mbo flink aan te halen. Zo gaat op diverse locaties vmbo- én mbo-onderwijs aangeboden worden. Volgens Rob Neutelings is het de bedoeling het mbo-onderwijs en het vmbo-onderwijs ‘in elkaar te vlechten’.

Lees ook: Bestuur ROC West Brabant krijgt stevige kritiek