SBB start offensief voor meer leerbanen

Volgens SBB zijn op dit moment 25.000 leerbanen beschikbaar. Via een grootscheepse campagne wordt gepoogd jongeren en jongvolwassenen te interesseren voor een leerwerkbaan.

Volgens SBB wint de leerwerkbaan de laatste tijd weer aan populariteit. De afgelopen tijd heeft SBB zijn best gedaan om extra bbl-plekken te werven. Op dit moment zijn er zo’n 25.000 vacatures voor jongeren die geïnteresseerd zijn in de combinatie van werken en leren.

Economie
De economische conjunctuur speelt een belangrijke rol bij de beschikbaarheid van leerbanen. Veel bedrijven voorzien een tekort aan vakmensen en stellen dus graag leerbanen beschikbaar. Via een landelijke campagne op de radio is er veel aandacht geweest voor de beschikbare banen. De boodschap in de campagne is dat zonder voldoende vakmensen er grote problemen ontstaan. Huishoudens zouden dan bijvoorbeeld in de toekomst moeten kiezen tussen een wasmachine en een magnetron. ‘Dit laten we natuurlijk niet gebeuren. Nederland heeft het mbo keihard nodig,’ zo sluit de campagne af.

Meer informatie is te vinden op www.25000leerbanen.nl. Hier kunt u ook de radiocommercials beluisteren.

Lees ook: Bussemaker wil offensief voor meer bbl-plekken