Scholen: ‘Geef docenten voorrang bij boosterprik’

Om docenten te beschermen moeten zij met voorrang in aanmerking komen voor een boosterprik. Daarvoor pleiten de gezamenlijke onderwijsorganisaties in een brief aan de ministers van Onderwijs  en Volksgezondheid.

In de brief wijzen de onderwijsorganisaties op het grote belang van het openhouden van het onderwijs. Maar als de scholen open blijven, lopen docenten wel de nodige risico’s. Het is daarom logisch om docenten met voorrang in aanmerking te laten komen voor een extra ‘boosterprik’. Na de zorgmedewerkers zouden docenten aan de beurt moeten zijn.

Vitale sector

Volgens Adnan Tekin, voorzitter van de MBO Raad, is het onderwijs net als de zorg een vitale sector. Tekin waardeert het dan ook dat het kabinet alles doet om het onderwijs open te houden. Maar voor docenten neemt het risico op besmetting hierdoor wel sterk toe: ‘De zorgen van het onderwijzend personeel nemen toe door de oplopende besmettingen. Die zorgen kunnen de ministers van OCW en VWS heel eenvoudig wegnemen door het mogelijk te maken dat alle onderwijsgevenden snel hun boosterprik kunnen halen’ aldus Tekin.

Ventilatie

Naast de MBO Raad ondertekenden ook de Vereniging Hogescholen, de VSNU, de VO-raad, de PO-Raad en diverse vakbonden de oproep. Zij pleiten in hun brief tevens voor een voortvarende aanpak van aanvullende maatregelen, zoals de ventilatie op scholen.

Lees hier de oproep van de onderwijsorganisaties over de boosterprik

Lees ook: Oproep: ‘Houd het mbo open voor alle studenten’