Scholen kunnen zich aanmelden voor MBO Card

De mbo-scholen kunnen zich nu aanmelden voor deelname aan de MBO Card. Met deze kaart kunnen mbo-studenten met korting deelnemen aan cultuuractiviteiten.

Vanaf 2016 kunnen mbo-studenten met korting deelnemen aan cultuuractiviteiten. De MBO Card, onlangs geïntroduceerd door minister Bussemaker, is een initiatief van het CJP en de Jongeren Organisatie Beroepsonderwijs (JOB). Dankzij een bijdrage van het ministerie van OCW is de MBO Card voor mbo-studenten kosteloos.

Voordelen
Scholen kunnen met de MBO Card studenten een extra stimulans bieden om zich cultureel en creatief te ontwikkelen. De kaart heeft een winkelaarde van € 17,50 en kan studenten aanzienlijke kortingen opleveren. Niet alleen bij culturele activiteiten, maar ook bij sportkleding en schoolartikelen.

Aanmelden
Scholen die willen meedoen aan de MBO Card kunnen zich nu aanmelden. Het is de bedoeling dat iedere mbo-school een contactpersoon aanwijst, met wie het CJP verdere afspraken kan maken. Na de zomer kunnen studenten zich aanmelden. Wie dit voor 1 oktober 2015 doet, ontvangt de MBO Card voor Kerstmis. De kaart is vervolgens het hele kalenderjaar 2016 geldig.

Privacy
De MBO Card is een gepersonaliseerde kaart. Voor het aanmaken van de kaarten zijn daarom enkele persoonlijke gegevens nodig. CJP, JOB en de MBO Raad hebben afspraken gemaakt over de zorgvuldige omgang met de privacy: de benodigde gegevens worden alleen voor de MBO Card gebruikt. CJP heeft met deze werkwijze al langer ervaring via de Cultuurkaart die in het voortgezet onderwijs wordt gebruikt.

Kijk voor meer informatie op www.mbocard.nl.