Ton Heerts dit jaar op bezoek bij alle mbo-scholen

Het komende schooljaar brengt Ton Heerts, nu een jaar voorzitter van de MBO Raad, een bezoek aan alle mbo-scholen. Zijn belangrijkste vraag: hoe zorgen de scholen ervoor dat hun opleidingen aansluiten op de vraag van de werkgevers in de regio?

Heerts is van plan elke maand een bepaalde sector onder de loep te nemen. Zo staat in de maand september de sector Mobiliteit, Transport en Logistiek centraal. Afgelopen vrijdag bracht Heerts in dit kader een eerste bezoek aan de Zeeuwse mbo-school Scalda. Later deze maand volgen nog bezoeken aan de mobiliteitsopleidingen in onder andere Harlingen, Amsterdam, Heerlen en Eindhoven.

Werkgevers
Tijdens zijn bezoeken aan de mbo-scholen spreekt Heerts niet alleen met bestuurders, maar ook met docenten en studenten. Daarnaast wordt elk schoolbezoek afgesloten met een maaltijd met regionale werkgevers. Heerts wil dan horen hoe innovaties en samenwerkingsverbanden in de bedrijfstakken zijn vormgegeven. In een recent interview met de MBO-krant betoogde Heerts dat goede contacten met bedrijven en instellingen in de regio cruciaal zijn voor het mbo. Tijdens de bezoeken van Heerts zijn ook leden van de Tweede Kamer welkom.

Geplaatst op 4 september 2017 terug naar vorige pagina

mbo-today-BVMBO

 

 

Dossiers

Op de dossierpagina's worden actuele thema's gevolgd: • MBO City 2016 • Lerarenregister Excellent Vakmanschap • Actieplan MBO    

 

Elke week het laatste nieuws

Elke week het belangrijkste mbo-nieuws in uw mailbox? Klik hier naast: Nieuwsbrief