Twents fonds biedt vouchers voor leven lang leren

Het Twents Fonds voor Vakmanschap heeft de komende jaren duizenden opleidingscheques in de aanbieding. Voor maximaal 5.000 euro kunnen geïnteresseerden een opleiding volgen.

In Twente maakt men werk van ‘leven lang leren’. Het Twents Fonds voor Vakmanschap biedt de komende jaren scholingscheques aan van maximaal 5.000 euro. Met zo’n ‘voucher’ kunnen geïnteresseerden een aanvullende opleiding volgen. De cheques zijn specifiek bedoeld voor mensen op mbo-niveau. Volgens fondsmanager Edwin Kamp hebben hogeropgeleiden vaak al genoeg mogelijkheden voor scholing.

Elf miljoen

In totaal heeft het Twents Fonds voor Vakmanschap de komende vier jaar elf miljoen euro in kas. Met dat geld is het mogelijk duizenden mensen een bijscholing te laten volgen. Wie geïnteresseerd is in de scholingsvoucher krijgt allereerst een persoonlijk gesprek. Als de opleiding start, gaat de cheque rechtstreeks naar de opleider.

Talent ontwikkelen

De eerste cheques zijn op 30 januari uitgereikt bij de Container Terminal in Almelo. Volgens de Enschedese wethouder Arjan Kampman (PvdA) is leven lang ontwikkelen belangrijk voor de Twentse economie: ‘De arbeidsmarkt in onze regio verandert in hoog tempo. Investeren in vakmanschap blijft een must om de Twentse economie vitaal te houden. Daarom maken we het mogelijk om talent te ontwikkelen via het Twents Fonds voor Vakmanschap.’

Het aanvragen van een opleidingsvoucher kan hier

Lees ook: ‘Iedere werknemer een spaarpot voor leven lang ontwikkelen’

Geplaatst op 1 februari 2019 terug naar vorige pagina

mbo-today-BVMBO

 

 

Dossiers

Op de dossierpagina's volgen wij actuele thema's, zoals Keuzedelen of Leven lang ontwikkelen

 

Elke week het laatste nieuws

Elke week het belangrijkste mbo-nieuws in uw mailbox? Klik hiernaast: Nieuwsbrief

 

Vragenservice

Een vraag naar aanleiding van een artikel? Klik hier.

 

Alles over World Skills Kazan

 

Special internationalisering