Twents Fonds voor Vakmanschap genomineerd voor ESF-award

Sinds 2019 biedt het Twents Fonds voor Vakmanschap cheques aan waarmee werknemers zich kunnen omscholen. Binnenkort wordt de 1.000ste cheque uitgereikt. Door het succes is het project nu genomineerd voor de ESF-award.

Om leven lang ontwikkelen te stimuleren biedt het Twents Fonds voor Vakmanschap samen met het Leerwerkloket Twente sinds begin 2019 scholingscheques aan voor werknemers die willen omscholen. Inmiddels hebben ruim 3.500 mensen een aanvraag voor een scholingscheque van maximaal € 5.000 ingediend. Met zo’n cheque kunnen werknemers, werkzoekenden of zzp’ers een opleiding volgen tot maximaal mbo-niveau 4.

IKBINDR

Via de publiekscampagne ‘IKBINDR’  worden mensen opgeroepen om in hun toekomst te investeren.
Bewoners kunnen online een aanvraag voor een scholingscheque indienen. Een loopbaanadviseur voert vervolgens een adviesgesprek waarin de mogelijkheden van scholing worden besproken. De cheques voorzien in een behoefte, want binnenkort wordt de 1.000e cheque uitgereikt.

ESF-award

Door het succes van het project is het Twents Fonds voor Vakmanschap, mede gefinancierd door het ESF, nu voorgedragen voor de ESF-award 2020. Landelijk zijn tien projecten genomineerd, waarvan er vijf doorgaan naar de finale op woensdag 11 november. Stemmen kan tot 1 november via deze pagina.

Lees ook: Twents fonds biedt vouchers voor leven lang leren