Veel belangstelling voor OV-kaart mbo-studenten

Al 30.000 minderjarige mbo-studenten hebben een aanvraag ingediend voor een OV-kaart. Vanaf 1 januari 2017 kunnen ook zij gratis reizen met het openbaar vervoer.

Zo’n 120.000 minderjarige mbo’ers kunnen vanaf 1 januari gebruikmaken van een OV-kaart. De kaart, waarmee jongeren gratis of met korting kunnen reizen, geldt voor mbo’ers die een voltijds BOL-traject volgen en jonger zijn dan 18 jaar. De verwachting is dat circa 100.000 jongeren de kaart ook daadwerkelijk gaan aanvragen. Als deze studenten dat voor 1 oktober doen kunnen zij vanaf 1 januari gegarandeerd gebruik maken van de kaart. Alle mbo-studenten die in aanmerking kunnen komen voor het reisproduct ontvangen een brief van DUO.

Snel aanmelden
Minister Bussemaker roept studenten op zich snel te melden voor de OV-kaart: ‘We vragen van studenten een bewuste studiekeuze te maken. Een OV-kaart hoort daarbij, ook voor mbo-studenten beneden de 18. Studenten vragen daar al lang om. Goed dus dat deze mogelijkheid er nu is. Ik roep alle studenten die er recht op hebben op zich zo snel mogelijk hiervoor aan te melden.’

Klik hier voor meer informatie over het aanvragen van de OV-kaart.

Lees ook: Ov-kaart voor minderjarige mbo’ers: nog veel vragen