Webinar over de examinering van keuzedelen

Komende vrijdag houdt het Servicepunt Examinering mbo een webinar over de keuzedelen en de examinering ervan. Het webinar, van 11.00 tot 12.00 uur op internet, geeft antwoord op de belangrijkste vragen die er over dit onderwerp zijn.

Keuzedelen zijn een nieuw examenonderdeel en daarmee ook een verantwoordelijkheid voor de examencommissie. Maar zoals bij veel nieuwe zaken is nog niet alles zonneklaar. Bij het Servicepunt Examinering mbo komen dan ook veel vragen binnen over de examinering van de keuzedelen. Hoe zorg je dat de examinering van keuzedelen goed geregeld is? Hoe neem je de examinering van keuzedelen op in het examenplan? Hoe zorg je dat keuzedeel-examen aansluit bij de omvang van het keuzedeel?

Kaders en examenplannen
Om de belangrijkste vragen van antwoorden te voorzien, organiseert het Servicepunt een webinar met de titel ‘Examinering van keuzedelen: goed voorbereid?!’ Het webinar gaat in op de kaders voor het examinering van keuzedelen, het examenplan, de keuze voor inkopen of het ontwikkelen van examens en het diplomeren. Het webinar baseert zich op verschillende handreikingen van iHKS en het Servicepunt examinering mbo en het recent verschenen stappenplan en raamwerk voor examinering van keuzedelen.

Online vragen stellen

Het webinar duurt ongeveer 60 minuten. Je kunt het live bekijken vanaf 11.00 uur en online vragen stellen aan. Je kunt natuurlijk ook het webinar op een later tijdstip terugkijken, maar dan is de chatfunctie niet meer actief.

Aanmelden voor het webinar kan hier.

Lees ook: ‘Meer tijd nodig voor invoering keuzedelen’