Webinar over doorstroom entree naar niveau 2

Na een Entreeopleiding stroomt een groot deel van de studenten door naar een opleiding op niveau 2. Hoe kunnen scholen ervoor zorgen dat die overgang soepel verloopt? Over die vraag organiseert de Kennisrotonde op 30 maart een webinar.

De Kennisrotonde, een deskundige vraagbaak voor docenten en andere onderwijsprofessionals, ontvangt geregeld vragen over de doorstroom vanuit de Entreeopleiding naar niveau 2. Hoe kun je als school zorgen voor een soepele overgang? Hoe zijn de studenten het beste te motiveren? Welke pedagogische aanpak biedt kans op succes? Al deze vragen komen aan de orde in het webinar ‘Kansen voor elke mbo’er: Doorstroom vanuit Entreeopleiding naar niveau 2’.

Onderzoek

Tijdens het webinar komen de nieuwste bevindingen uit onderwijsonderzoek naar in- en doorstroom aan de orde. Hierbij is bijvoorbeeld aandacht voor de persoonlijke competenties die een Entreestudent moet hebben ontwikkeld om succesvol te kunnen instromen op niveau 2. Ook komt aan de orde hoe een professionele dialoog in het docententeam kan bijdragen aan een succesvolle doorstroom.

Aanmelden

De gratis bijeenkomst, georganiseerd door de Kennisrotonde in samenwerking met de bedrijfstakgroep Entree van de MBO Raad, is online te volgen op woensdag 30 maart van 15:30 tot 17:00 uur. Kijk hier voor meer informatie en aanmelden.

Lees ook: Kennisrotonde: snel antwoord op vragen