Webinar over het ontwikkelen van ondernemendheid

Op dinsdag 10 december organiseert het Expertisecentrum beroepsonderwijs (ecbo) een webinar over het ontwikkelen van ondernemendheid. Centrale vraag: hoe richt je onderwijs zo in dat dit daadwerkelijk ondernemendheid bij studenten uitlokt?

Steeds meer opleidingen besteden aandacht aan het ontwikkelen van een ondernemende houding bij studenten. Dit gaat verder dan studenten stimuleren een eigen bedrijf te beginnen. Het gaat over waardecreatie: het zien van kansen en hier iets mee doen. ‘Breed ondernemerschap’ gaat over activiteiten die bijdragen aan de ontwikkeling van competenties om ondernemend te kunnen handelen in waardecreatie-processen.

Ontwerpprincipes

In dit webinar gaan Judith Gulikers en Thomas Lans (docenten aan de Universiteit Wageningen) in op breed ondernemerschap . Zij laten zien hoe ze gekomen zijn tot een set van ontwerpprincipes voor ondernemerschapsonderwijs. Met voorbeelden illustreren ze hoe deze principes – die ze beschrijven als ‘schuifjes’ waar je meer of minder van in je onderwijs kunt aanbrengen – er in de onderwijspraktijk uit kunnen zien. Tijdens en ook na dit webinar dagen de onderzoekers je uit om je eigen ondernemerschapsonderwijs langs deze schuifjes te leggen. Waar ligt de focus van jullie ondernemerschapsonderwijs? En wat ontdek jij over waar het beter kan?

Hoe werkt het?

Heel simpel. Je kijkt op 10 december van 15.30 tot 16.30 uur live mee vanaf je eigen werkplek. Vooraf en tijdens het webinar kun je vragen stellen aan de sprekers. Het enige wat je hiervoor dient te doen, is je registreren via deze aanmeldlink. Na het aanmaken van een account ontvang je een link waarmee je de uitzending kunt bekijken. Deelname is gratis.

Lees ook: Ondernemendheid als 21ste eeuwse vaardigheid