Wie wordt de nieuwe landelijke ambassadeur mbo?

Ook dit jaar organiseert ‘Dit is MBO’ weer de verkiezing van de landelijke ambassadeur mbo. Wie wordt de opvolger van Louise Babel?

De ambassadeurs van de mbo-scholen kunnen ook dit jaar weer strijden om de landelijke titel. Via het programma ‘Mbo’ers Pakken Aan’ nemen de kandidaten deel aan een soort voorronde. Kijkers kunnen het programma volgen en zo kennis maken met de motivatie en de talenten van de ambassadeurs. Een professionele jury beoordeelt ze onder andere op hun oplossend vermogen, communicatieve vaardigheden en leiderschapskwaliteiten.

Waarom ambassadeur worden?

Voor de studenten die deelnemen aan het programma – de ambassadeurs – gaan allerlei deuren open. Ze bouwen een netwerk op van medestudenten door het hele land, maken kennis met prijswinnaars uit het bedrijfsleven en komen in contact met belangrijke Nederlanders. Het is een onvergetelijke ervaring die bovendien goed staat op het cv.

Louise Babel

En de Landelijk Ambassadeur mbo? Die krijgt dé kans om op landelijk niveau iets voor het middelbaar beroepsonderwijs te betekenen. Louise Babel (Grafisch Lyceum Utrecht) is in mei 2021 uitgeroepen tot Landelijk Ambassadeur mbo. Het is haar missie om inspirerende verhalen van mbo’ers te delen met Nederland. Dit doet zij via haar eigen campagne, bekijk bijvoorbeeld dit filmpje.

Scholen kunnen hun kandidaat aanmelden voor Mbo’ers Pakken Aan.

Lees ook: Louise Babel nieuwe ambassadeur mbo