Wie wordt de nieuwe mbo-ambassadeur?

Sinds deze week kan iedereen zijn stem uitbrengen voor de verkiezing van de mbo-ambassadeur 2017. Er zijn in totaal 39 mbo-studenten in de race, van wie er één wordt uitgeroepen tot ambassadeur. Dit gebeurt op 23 november tijdens de Dag van het mbo.

Dit jaar organiseert Dit is mbo alweer de zestiende editie van de Ambassadeursverkiezing (voorheen Uitblinkersverkiezing). Een ambassadeur is een mbo-student die naast zijn studie een bijzondere prestatie heeft geleverd. Bovendien weet hij de trots voor het beroepsonderwijs op de maatschappij over te brengen. Er doen 39 ambassadeurs mee: zij zijn dit voorjaar gekozen door hun scholen.

Mbo-diner
De aftrap van de verkiezing was in handen van Ton Heerts, voorzitter van de MBO Raad, tijdens het jaarlijkse mbo-diner op 4 september. Ook Jet Bussemaker van OCW was hierbij aanwezig. Ambassadeur van 2016, Lisanne Fons, bedankte haar voor de samenwerking. ‘Ik heb als ambassadeur onder andere een dag met de minister meegelopen. Toen heb ik ervaren dat zij het mbo een warm hart toedraagt.’ Lisanne overhandigde de minister een exemplaar van de Dit is mbo-speld waarmee zij zich Supporter van het mbo mag noemen.

Hét gezicht
De Ambassadeursverkiezing start met een persoonlijke campagne, waarbij de studenten zoveel mogelijk internetstemmen werven. Op 23 november, de Dag van het mbo – overdag vindt MBO City plaats – presenteert de top tien zich opnieuw aan een jury. Tijdens het Ambassadeursgala ’s avonds wordt de Landelijke Ambassadeur bekend gemaakt. Deze is een jaar lang het gezicht én de stem van het mbo. Daarnaast wint deze student 2.500 euro, te besteden aan persoonlijke ontwikkeling. Iedereen kan tot 8 november 23:59 uur een stem geven aan zijn favoriete ambassadeur. Daarna onthult Dit is mbo! de definitieve top 10.

Platform
Dit is mbo is het platform waarbinnen de MBO Raad met diverse partners en organisaties samenwerkt. Hier laten mbo-studenten zien hoe zij het Nederland van morgen voeden, verzorgen, vermaken, verbinden en op nog honderden andere manieren draaiende houden.

Lees ook: Uitblinker 2016: Lisanne Fons