Uitblinker 2016: Lisanne Fons

Lisanne Fons, student Handhaver Toezicht & Veiligheid aan het ID College, is uitverkozen tot Uitblinker 2016. Het komend jaar is zij de landelijke ambassadeur van het mbo.

Tijdens een spetterend gala werd Lisanne door een unanieme vakjury verkozen tot winnaar. De dolgelukkige Lisanne, die haar onderwijscarrière begon op het speciaal onderwijs, is een enthousiaste en gedreven student: ‘Als mensen tegen mij zeggen dat ik iets niet kan, wil ik het juist doen.’ Haar droom is motoragent te worden. Ze liep al stage bij de Scheveningse politie en werkt in haar vrije tijd nog steeds op het bureau. Het komend jaar zal zij op allerlei evenementen en bijeenkomsten als ambassadeur van het mbo optreden.

Finalisten
De andere finalisten waren Mirthe Oosting (Noorderpoort), Kenneth Vos (Terra) en – via een wildcard – Asef Mahmoudi (Koning Willem I College). Zij waren eerder geselecteerd uit in totaal 42 mbo-studenten. De vier finalisten mochten zich tijdens het gala presenteren aan een vakjury, bestaande uit Ton Heerts, Jordy van Tongeren (Uitblinker 2015), Merel Brugman (mbo-docent van het jaar, en in het recente verleden ooit zelf deelnemer aan de Uitblinkerverkiezing) en praktijkopleider van het jaar René van Tol.

Polonaise
Terwijl Lange Frans zijn polonaise inzette – met enthousiaste deelname van alle bobo’s inclusief minister Bussemaker en presentatrice Dionne Stax – kwam de jury tot het unanieme oordeel. Vervolgens barstte het galafeest los en kon de DJ zijn gang gaan.

Uitblinkersgala (3)