Yvette Barewijk duurzame mbo-docent 2022

Yvette Barewijk, docent Mode bij het MBO College Hilversum, is ‘Duurzame mbo-docent van het jaar 2022’. Duurzaamheid is in haar onderwijs de rode draad.

Yvette baseert haar onderwijs zoveel mogelijk op de zeventien duurzame ontwikkelingsdoelen. Deze ‘sustainable development goals’ zijn door de Verenigde Naties opgesteld als leidraad voor duurzaam werken en leven. Het grote doel is dat de wereld in 2030 een betere plek is.

Onderwijs

Als docent gebruikt Yvette de duurzame doelen bij de inrichting van het onderwijs. Voordat ze docent werd, was ze werkzaam in de mode. Door deze ervaring weet ze dat de kledingbranche niet altijd even duurzaam is. Ze brengt haar ervaring graag over op nieuwe vakmensen. Ze motiveert studenten om zoveel mogelijk zelf naar duurzame oplossingen te zoeken.

Circulair

‘Voor mij voelt deze prijs als een enorme aanmoediging om door te gaan’, aldus Yvette. ‘Samen met studenten, collega’s en het werkveld op weg naar een circulaire wereld!’ Benieuwd naar wat Yvette nog meer onderneemt voor duurzaam onderwijs? Je leest haar verhaal hier.

Duurzame Docent

Duurzame Docent is vanuit de coöperatie Leren voor Morgen gestart. De coöperatie verzamelt verhalen van duurzame docenten. De 17 ‘sustainable development goals’ gaan niet alleen over duurzaamheid, maar ook over gelijkheid en inclusiviteit. 

Lees ook: Koning Willem I College meest duurzame mbo-school