Zeven mbo-scholen presenteren zich op portal mbo.nl

Om leven lang ontwikkelen te stimuleren werken zeven mbo-scholen samen via de website mbo.nl. De zeven scholen, die samen het hele land afdekken, hebben de portal met de private opleider NCOI opgezet.

Op mbo.nl kunnen werknemers of werkzoekenden mbo-opleidingen voor volwassenen vinden. Na een regio geselecteerd te hebben, kan de bezoeker een opleiding zoeken. Vervolgens presenteert de portal een overzicht van mogelijke mbo-opleidingen. Het gaat dan om opleidingen van één van de zeven mbo-scholen of opleidingen van private opleiders als NCOI.

Regio’s

Nederland is in de portal ingedeeld in zeven regio’s. Per regio is steeds één publieke mbo-school deelnemer. Het gaat in het zuiden om Curio (West-Brabant) en Gilde (Venlo), in het midden om Deltion (Zwolle) en ROC Midden Nederland (Utrecht), in het westen om het ROC van Amsterdam en het ROC Kop van Noord-Holland (Den Helder) en in het noorden om Friese Poort. Wie een regio selecteert, komt automatisch op opleidingen van deze publieke mbo-scholen of van een NCOI-school uit.

Portal

De website mbo.nl is één van de vele portals die de laatste tijd is ontstaan voor leven lang ontwikkelen. De scholen anticiperen hiermee op een snelle groei van het onderwijs voor volwassenen. Voorjaar 2022 gaat de zogenaamde STAP-regeling van start. Hiermee kunnen jaarlijks tienduizenden Nederlanders een aanvullende opleiding volgen. Ook bij de onderhandelingen over een nieuw kabinet staat het onderwerp ‘leven lang ontwikkelen’ hoog op de agenda. Al jarenlang pleiten organisaties voor structurele investeringen in bijscholing en doorontwikkeling. Voor de STAP-regeling komt overigens een apart scholingsregister.

Bekijk hier de portal mbo.nl

Lees ook: Start van STAP-budget twee maanden vertraagd