Acht mbo-docenten genomineerd voor Leraar van het Jaar

De genomineerden voor de Leraar van het Jaar-verkiezingen zijn bekend. Op zaterdag 7 oktober wordt tijdens het Lerarencongres de winnaar bekendgemaakt.

De acht genomineerden uit het mbo werden met een feestelijke taart op school op de hoogte gebracht van hun nominatie. Het gaat om: Saskia de Greef (ROC A12), Daan van Riet (ROC Midden Nederland), Iwan Donkers (ROC West-Brabant, Vitalis college), Gert-Jan Jacobs (ROC Nijmegen), Conrad Berghoef (ROC Friese Poort), Ellen der Nederlanden (Wellant College), Giel Kessels (Summa College) en José Prins (Noorderpoort).

Drie finalisten
Op basis van een kort filmpje dat de acht genomineerden maken, kiest de jury na de zomervakantie drie finalisten. Deze drie docenten worden uitgenodigd voor een presentatie op de vakjurydag in september. De uiteindelijke winnaar wordt op de laatste dag van het Lerarencongres, op 7 oktober 2017, bekendgemaakt.

Ambassadeurs
De Leraar van het Jaar treedt een jaar lang op als ambassadeur van het mbo. Met de verkiezing wil initiatiefnemer de Onderwijscoöperatie bijdragen aan een positief imago van het leraarschap en de kwaliteit van de beroepsgroep verbeteren.

Lees ook: Merel Brugman mbo-docent van het jaar