Docenten kunnen in gesprek met Rinnooy Kan

Op welke manier kan de beroepsgroep docenten zich het beste organiseren? Moet er een lerarenregister komen? Over die vragen kunnen docenten op woensdag 26 september in gesprek met Alexander Rinnooy Kan.

Na de ondergang van de Onderwijscoöperatie heeft minister Slob aan D66-senator Alexander Rinnooy Kan gevraagd te onderzoeken op welke manier de beroepsgroep zich het beste kan organiseren. Achterliggende gedachte is de ontwikkeling van een lerarenregister. Zo’n register kan alleen een succes worden als de beroepsgroep er zelf achterstaat.

Eerste ideeën
De afgelopen maanden heeft Rinnooy Kan gesprekken gevoerd met gevoerd met diverse lerarenorganisaties, waaronder ook de BVMBO en ‘MBO in Actie’. Nu gaat Rinnooy Kan graag in gesprek met individuele docenten die een opvatting over de organisatie van de beroepsgroep hebben. Tijdens de bijeenkomst op woensdag 26 september zal Rinnooy Kan zijn voorlopige ideeën uiteenzetten. Vervolgens kunnen docenten reageren.

Live-stream
De bijeenkomst vindt plaats op woensdag 26 september van 19.30 tot 21.30 uur op het UniC-college in Utrecht. Er is een plenair gedeelte en er zijn groepsgesprekken. Het plenaire deel wordt live gestreamd zodat u ook kunt meepraten als u niet aanwezig kunt zijn. Reacties kunt u tot een week na de bijeenkomst sturen naar praatmee@beroepsgroepleraren.nl.

Inschrijven van tot 21 september via deze link. Er is een maximum aantal deelnemers.

Lees ook: Oproep BVMBO: investeer in een sterke beroepsgroep