Docenten kunnen in gesprek met Rinnooy Kan

Op welke manier kan de beroepsgroep docenten zich het beste organiseren? Moet er een lerarenregister komen? Over die vragen kunnen docenten op woensdag 26 september in gesprek met Alexander Rinnooy Kan.

Na de ondergang van de Onderwijscoöperatie heeft minister Slob aan D66-senator Alexander Rinnooy Kan gevraagd te onderzoeken op welke manier de beroepsgroep zich het beste kan organiseren. Achterliggende gedachte is de ontwikkeling van een lerarenregister. Zo’n register kan alleen een succes worden als de beroepsgroep er zelf achterstaat.

Eerste ideeën
De afgelopen maanden heeft Rinnooy Kan gesprekken gevoerd met gevoerd met diverse lerarenorganisaties, waaronder ook de BVMBO en ‘MBO in Actie’. Nu gaat Rinnooy Kan graag in gesprek met individuele docenten die een opvatting over de organisatie van de beroepsgroep hebben. Tijdens de bijeenkomst op woensdag 26 september zal Rinnooy Kan zijn voorlopige ideeën uiteenzetten. Vervolgens kunnen docenten reageren.

Live-stream
De bijeenkomst vindt plaats op woensdag 26 september van 19.30 tot 21.30 uur op het UniC-college in Utrecht. Er is een plenair gedeelte en er zijn groepsgesprekken. Het plenaire deel wordt live gestreamd zodat u ook kunt meepraten als u niet aanwezig kunt zijn. Reacties kunt u tot een week na de bijeenkomst sturen naar praatmee@beroepsgroepleraren.nl.

Inschrijven van tot 21 september via deze link. Er is een maximum aantal deelnemers.

Lees ook: Oproep BVMBO: investeer in een sterke beroepsgroep

Geplaatst op 14 september 2018 terug naar vorige pagina

mbo-today-BVMBO

 

 

Dossiers

Op de dossierpagina's volgen wij actuele thema's, zoals Keuzedelen of Leven lang ontwikkelen

 

Elke week het laatste nieuws

Elke week het belangrijkste mbo-nieuws in uw mailbox? Klik hiernaast: Nieuwsbrief

 

Vragenservice

Een vraag naar aanleiding van een artikel? Klik hier.

 

Terugblik Skills The Finals 2019

 

Special internationalisering