Onderwijscoöperatie per 1 januari 2019 opgeheven

De Onderwijscoöperatie wordt per 1 januari 2019 opgeheven. De ondersteuning van enkele lopende projecten wordt gecontinueerd.

De Onderwijscoöperatie is in 2011 opgericht door vakbonden in het onderwijs als beroepsorganisatie van, voor en door de leraar. Sinds 2011 heeft de organisatie zich via tal van projecten ingezet voor het faciliteren van leraren in hun beroepsontwikkeling. Zo werden onder andere bekwaamheidseisen voor de beroepsgroep opgesteld. Ook organiseerde de Onderwijscoöperatie jaarlijks de verkiezing van de leraar van het jaar.

Register
De Onderwijscoöperatie heeft zich daarnaast vanaf het begin verbonden aan de ontwikkeling van het lerarenregister. Ondanks groot verzet van veel actieve leraren, werd het lerarenregister in 2017 wettelijk ingevoerd. Maar ook daarna bleven de protesten aanhouden. Commotie over de opvolging van Joost Kentson als voorzitter van de Onderwijscoöperatie leidde vorig jaar de val de organisatie in.

Lerarenparlement
Enkele projecten die bij de Onderwijscoöperatie waren ondergebracht blijven doorgaan. Het gaat onder andere om de Onderwijs Pioniers, gericht op onderwijsverniewing door docenten. Ook Leraar24, een videoplatform waarop leraren praktisch toepasbare kennis uitwisselen, blijft bestaan. Het Lerarenparlement, opgericht ten behoeve van het lerarenregister, wordt eveneens gecontinueerd. Het Lerarencongres, gepland op de internationale Dag van de Leraar (5 oktober 2018), is afgelast.

Lees ook: Tweede Kamer wil dat bestuur Onderwijscoöperatie vertrekt

Geplaatst op 10 juli 2018 terug naar vorige pagina

mbo-today-BVMBO

 

 

Dossiers

Op de dossierpagina's volgen wij actuele thema's, zoals Keuzedelen of Leven lang ontwikkelen

 

Elke week het laatste nieuws

Elke week het belangrijkste mbo-nieuws in uw mailbox? Klik hiernaast: Nieuwsbrief

 

Vragenservice

Een vraag naar aanleiding van een artikel? Klik hier.

 

Alles over World Skills Kazan

 

Special internationalisering