Drie finalisten ‘Docent van het Jaar’ bekend

De drie finalisten voor de verkiezing ‘Mbo-docent van het jaar’ zijn bekend: Conrad Berghoef (Friese Poort), Iwan Donkers (ROC West-Brabant/Vitalis College) en Daan van Riet (ROC Midden Nederland). De winnaar wordt bekend gemaakt op zaterdag 7 oktober, de slotdag van het Lerarencongres.

Ieder jaar organiseert de Onderwijscoöperatie de verkiezing Leraar van het Jaar. Hiermee wil deze vereniging van leraren de kwaliteiten van leraren in het basis-, voortgezet, speciaal en middelbaar beroepsonderwijs zichtbaar maken en het leraarschap op een positieve manier in beeld brengen. De verkiezing van de Leraar van het Jaar richt zich daarom op leraren die in staat zijn hun omgeving te overtuigen van hun kwaliteiten, die hierover in gesprek durven gaan en die anderen weten te inspireren. De titel ‘Leraar van het Jaar’ is een erkenning voor het vakmanschap van vier individuele leraren en voor de beroepsgroep als geheel. De winnaar van vorig jaar was Merel Brugman (zie foto).

Finalisten
Ook dit jaar strijden drie mbo-docenten om de begeerde titel ‘Mbo-leraar van het Jaar: Conrad Berghoef (Friese Poort), Iwan Donkers (ROC West-Brabant/Vitalis College) en Daan van Riet (ROC Midden Nederland). Zij werden door een beroepsjury verkozen boven zeven andere genomineerden. De uiteindelijke winnaars in de vier categorieën worden bekend gemaakt op zaterdag 7 oktober 2016, tijdens het Lerarencongres, bij ROC Midden Nederland in Amersfoort.

Lees ook: Acht mbo-docenten genomineerd voor Leraar van het Jaar