Goed voornemen: ontwikkeladvies over loopbaan

Iedere werkende van 45 jaar of ouder kan in 2019 een gratis loopbaanadvies krijgen. Volgens minister Koolmees is het voor iedere werknemer verstandig van tijd tot tijd na te denken over de eigen toekomst.

De subsidieregeling ‘Ontwikkeladvies voor 45-plussers’ bestaat al langer voor specifieke beroepen als ambulancemedewerkers, schoonmakers en leerkrachten. Volgens minister Koolmees kunnen echter nog veel meer mensen baat hebben bij zo’n advies. Daarom heeft hij besloten dat in 2019 alle 45-plussers gebruik kunnen maken van de regeling.

Goed voornemen
Volgens Koolmees is het begin van het nieuwe jaar een goede gelegenheid na te denken over de toekomst van de eigen loopbaan: ‘Iedereen komt aan het begin van het jaar met goede voornemens. Ik denk dat het de moeite waard is om dit jaar met een loopbaanadviseur aan je eigen toekomst te werken.’ Volgens de regeling heeft iedereen recht op een aantal individuele gesprekken met een coach. Met de coach kijk je naar je huidige werk en naar de toekomst. Het advies is voor de werknemer gratis, de coach kan per ontwikkeladvies € 600 subsidie krijgen.

Wie gebruik wil maken van de regeling, kan contact opnemen met een loopbaanadviseur naar keuze. Meer informatie is te vinden op deze website.

Lees ook:
Tweede Kamer wil een APK voor werkenden
‘Iedere werknemer een spaarpot voor leven lang ontwikkelen’