Inschrijving Skills Heroes schooljaar 2018 – 2019 geopend

Volgende week vindt in Overijssel het NK voor beroepen plaats. Zo’n 650 talentvolle mbo-studenten maken dan tijdens Skills The Finals uit wie zich de ‘beste Nederlandse jonge vakman of vakvrouw 2018’ mag noemen. Ook in 2018-2019 worden er weer vakwedstrijden georganiseerd door WorldSkills Netherlands. De inschrijving daarvan is deze week geopend.

De Skills Heroes vakwedstrijden zijn voor studenten de uitgelezen kans om hun talenten te laten zien. De wedstrijden zijn er voor verschillende niveaus en leerjaren. Op de eigen school worden eerst voorrondes gehouden waarna de winnaars mogen deelnemen aan de kwalificatiewedstrijden. Tijdens deze wedstrijden strijden studenten van verschillende mbo-scholen tegen elkaar. De winnaars van de kwalificatiewedstrijden mogen door naar Skills the Finals, de nationale finale die bepaalt welke student zich Nederlands kampioen mag noemen in zijn of haar vakgebied.

Lesmateriaal
De vakwedstrijden zijn gebaseerd op de kwalificatiedossiers en kunnen opgenomen worden in het onderwijsprogramma. Ook kunnen docenten de wedstrijdopdrachten inzetten als les- en toetsingsmateriaal en als voorbereiding op het examen of de proeve van bekwaamheid.

Klik voor meer informatie over Skills Heroes hier.

Lees ook: Ruim 650 finalisten bij Skills The Finals en het interview met Puck Thoonen