ROC TOP stopt met opleidingen in Almere

ROC TOP stopt op korte termijn met het aanbieden van mbo-opleidingen in Almere. De school concentreert zich voortaan op haar aanbod in Amsterdam.

ROC TOP geeft hiermee gehoor aan het advies van de Commissie Macrodoelmatigheid mbo. Deze concludeerde bijna twee jaar geleden dat ROC TOP zich alleen bezighield met financieel rendabele opleidingen in Almere, waardoor de ontwikkeling van een evenwichtig opleidingenaanbod in Flevoland gefrustreerd werd. Het advies van de Commissie was helder:
bouw de opleidingen in Almere af en concentreer je op Amsterdam.

Twee jaar later
Bijna twee jaar later geeft ROC TOP inderdaad gehoor aan het advies. Met ingang van
het komende schooljaar stopt ROC TOP met de opleidingen in Almere. De huidige studenten kunnen hun opleiding gewoon afronden in Almere. Nieuwe studenten die zich al bij ROC TOP Almere hebben aangemeld zijn verzekerd van een opleidingsplek bij het ROC van Flevoland.

Verheugd
Volgens een persbericht van ROC Flevoland en ROC TOP zijn de beide scholen verheugd dat er een oplossing in deze zaak is bereikt. De doelmatigheid van het mbo in de grootstedelijke regio Amsterdam wordt hierdoor beter. Dat biedt meer mogelijkheden en kansen voor studenten die een opleiding in de regio willen volgen.

Lees hier het persbericht

Lees ook:
ROC TOP moet stoppen met eenzijdige concurrentie in Almere
Gemeenteraad Almere in de bres voor ROC TOP