Tweede Kamer dwingt experiment vraagfinanciering af

LucasLLL

De minister ziet er geen heil in, maar de Tweede Kamer wil het toch: vraagfinanciering in het mbo. Voor Prinsjesdag 2016 moet minister Bussemaker met een plan komen.

In een motie van de Kamerleden Anne-Wil Lucas (VVD) en Michel Rog (CDA) wordt de regering gevraagd te onderzoeken op welke wijze ook in het mbo – in navolging van het hbo – geëxperimenteerd kan worden met vraagfinanciering. De motie werd gisteren ondanks een negatief advies van minister Bussemaker aangenomen.

Toekomstvisie
In de toekomstvisie van Lucas (VVD) wordt op termijn het systeem van aanbodfinanciering (via de scholen) vervangen door vraagfinanciering (via leerlingen). Naast mbo-scholen kunnen dan ook bijvoorbeeld bedrijven opleidingen aanbieden. In een andere, eveneens aangenomen motie, wordt de regering gevraagd de aanvraagprocedure voor nieuwe mbo-scholen te vergemakkelijken. Een leerbedrijf als De Vries Makkum hoeft dan niet meer samen te werken met een mbo-school.

Geplaatst op 17 februari 2016 terug naar vorige pagina

mbo-today-BVMBO

 

 

Dossiers

Op de dossierpagina's worden actuele thema's gevolgd: • MBO City 2016 • Lerarenregister Excellent Vakmanschap • Actieplan MBO    

 

Elke week het laatste nieuws

Elke week het belangrijkste mbo-nieuws in uw mailbox? Klik hier naast: Nieuwsbrief