Registerparlement: uitslag verkiezing bekend

Er werd reikhalzend naar uitgezien: de uitslag van de allereerste verkiezingen voor het registerparlement. Met enige vertraging is de uitslag nu binnen.

Voor het mbo zijn onder anderen verkozen: Thea Nabring (ROC A12), Marjolein Held (Koning Willem I College, tevens voorzitter van de bvmbo) en Patrick Woudstra (Graafschap College). Tot de acht vertegenwoordigers van het Voortgezet Onderwijs behoort wiskundeleraar Frans van Haandel, scherp criticus van het lerarenregister. Het totale parlement bestaat uit 24 docenten. Klik hier voor de volledige uitslag.

Herregistratie
De komende tijd gaat de afvaardiging onder andere besluiten voorbereiden over de herregistratiecriteria die gaan gelden voor leraren die in het register opgenomen willen blijven. Gezien de samenstelling van de afvaardiging kunnen we pittige debatten verwachten.Op het Lerarencongres van 6/7 oktober zal het ‘registerparlement’ zich voor het eerst publiekelijk presenteren.

Omstreden
De verkiezingen zijn niet rimpelloos verlopen. Tegenstanders van het lerarenregister betogen dat er juridische bezwaren zijn tegen de gekozen verkiezingsprocedure. Eerder stelde CDA-Kamerlid Michel Rog – een voorstander van het lerarenregister – al vragen aan staatssecretaris Sander Dekker. In de inmiddels beschikbare antwoorden is Dekker nuchter: volgens hem is er niets aan te merken op de procedure bij de verkiezingen. Ook het rebelse SP-Kamerlid Kwint heeft vragen gesteld over wat hij noemt ‘het cursussencircus’ van het lerarenregister. Hij wil onder andere weten of een cursus ‘springen op een mini-trampoline’ zinvol is voor leraren.

Lees ook: Veel belangstelling voor afvaardiging deelnemersvergadering

Geplaatst op 26 september 2017 terug naar vorige pagina

mbo-today-BVMBO

 

 

Dossiers

Op de dossierpagina's volgen wij actuele thema's, zoals Keuzedelen of Leven lang ontwikkelen

 

Elke week het laatste nieuws

Elke week het belangrijkste mbo-nieuws in uw mailbox? Klik hiernaast: Nieuwsbrief

 

Vragenservice

Een vraag naar aanleiding van een artikel? Klik hier.

 

Terugblik Skills The Finals 2019

 

Special internationalisering