Vier de Dag van het mbo op 19 november!

Op 19 november 2018 laat Nederland zien wat het beroepsonderwijs te bieden heeft. Dan komen de mensen die elke dag het mbo ‘maken’ samen: docenten, instructeurs, bestuurders, werkgevers en natuurlijk ook studenten.

Het gaat goed met het middelbaar beroepsonderwijs. Ruim 50.000 medewerkers op mbo-scholen bereiden een half miljoen studenten voor op de arbeidsmarkt en de samenleving van morgen. De kwaliteit van het onderwijs is op orde; studenten, mbo-professionals en werkgevers zijn tevreden. Overal in het land zijn er innovatieve ideeën om het onderwijs nog beter te maken. In verschillende regio’s ontstaan op uiteenlopende onderwerpen inspirerende samenwerkingen tussen studenten, onderwijs en het bedrijfsleven. Alle reden om veel waardering te hebben voor het mbo.

Eerst kennis en inspiratie…
De Dag van het mbo is een feest voor het hoofd en het hart. ’s Ochtends en ’s middags zijn er presentaties van gerenommeerde sprekers uit de wetenschap en het bedrijfsleven, dan wel experts van het ministerie van OCW of het onderwijs. Hun bijdragen gaan over thema’s en onderwerpen die het mbo kleuren. Daarnaast zijn er kleinere sessies waarin vakinhoudelijk deskundigen de diepte in gaan. Iedereen kan zijn eigen programma samenstellen.

… daarna het gala!
Met een fraaie oogst aan ideeën en informatie kun je je vervolgens opmaken voor dagafsluiting: het feestelijke gala waarin de mbo-ambassadeurs van het jaar gekozen worden. De titels worden toegekend aan onder meer studenten, een praktijkopleider en een leerbedrijf. Weten waarom juist deze genomineerden ambassadeurs zijn? Ervaar het tijdens het gala!

De Dag van het mbo vindt ook dit jaar plaats in Orpheus (Apeldoorn) en is een initiatief van het ministerie van Onderwijs, de MBO Raad en SBB. De organisatie is in handen van de MBO Academie.

Meer weten over de Dag van het mbo? Klik hier.